Genk neemt opvallende beslissing over klacht om match tegen Anderlecht te herspelen

Genk neemt opvallende beslissing over klacht om match tegen Anderlecht te herspelen
Donderdag 04 januari 2024 - 22:45   I   door Redactie

Het Referee Department in Tubeke behandelt vrijdag om 12 uur de klacht van Racing Genk over de wedstrijd tegen Anderlecht. Genk eist een rematch na een controversiële penaltyfase tijdens de competitiewedstrijd, die Anderlecht met 2-1 won. Een beslissing wordt binnen enkele weken verwacht.

In de 22ste minuut werd een doelpunt van Genk-speler Yira Sor, na een voorafgaande actie van Bryan Heynen, afgekeurd door scheidsrechter Nathan Verboomen. Ondanks overtredingen van beide teams in het strafschopgebied, besloot de VAR tot een vrije trap voor Anderlecht. Genk, bewerend dat er een fout is gemaakt in de spelregels, heeft officieel een klacht ingediend.

“Op basis van wat onze juristen gezien hebben, zijn we ervan overtuigd dat het gaat om een vergissing omtrent de spelregels”, zegt de club. Genk deed ook een verzoek om de zitting van het Referee Department openbaar te maken, maar dat werd afgewezen.

De zitting omvat verklaringen van scheidsrechter Verboomen, VAR Jan Boterberg, assistent-VAR Arthur Denil en lijnrechter Ruben Wyns. Het Professional Refereeing Department zal een advies uitbrengen aan de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal, die uiteindelijk de zaak zal beoordelen. Genk behoudt de optie om in beroep te gaan bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport.

Poll: Vind jij dat Genk gelijk heeft?

TAGS  I  KRC Genk  I  Anderlecht

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024