Bondscoach Tedesco schrikt zich kapot na nieuws van Thibaut Courtois

Bondscoach Tedesco schrikt zich kapot na nieuws van Thibaut Courtois
Vrijdag 10 november 2023 - 21:00   I   door Redactie

Slechts enkele maanden na zijn operatie aan de gescheurde voorste kruisband van zijn linkerknie, vertoont Thibaut Courtois, de doelman van Real Madrid, indrukwekkende tekenen van herstel. Op sociale media deelde hij een filmpje waarin hij te zien is terwijl hij traint zonder brace, een veelbelovende ontwikkeling in zijn revalidatieproces.

Courtois onderging in augustus een succesvolle operatie aan zijn linkerknie. Oorspronkelijk werd verwacht dat zijn herstel zo'n 6 tot 9 maanden in beslag zou nemen. Echter, zijn recente trainingsactiviteiten suggereren dat hij op schema ligt, of zelfs vooruitloopt, om sneller terug te keren naar het veld.

Zijn inzet om weer onder de lat te staan bij Real Madrid is duidelijk. Ondanks dat hij nog binnen traint, is het een bemoedigend teken dat hij al zonder brace kan trainen. Deze ontwikkeling wijst op een aanzienlijke vooruitgang in zijn fysieke herstel.

Carlo Ancelotti, de coach van Real Madrid, heeft ook aangegeven optimistisch te zijn over de terugkeer van Courtois. Ancelotti vermeldde dat alle geblesseerde spelers, inclusief Courtois, naar verwachting dit seizoen nog in actie zullen komen. Dit betekent dat Real Madrid in januari waarschijnlijk niet actief hoeft te zijn op de transfermarkt om een vervanger te zoeken.

Rode Duivels

Een ander punt van speculatie is de deelname van Courtois aan het EK voetbal in Duitsland, dat plaatsvindt van 14 juni tot 14 juli. Hoewel zijn herstel voorspoedig lijkt te verlopen, blijft het de vraag of hij op tijd fit zal zijn voor het toernooi. Bovendien moeten eventuele onenigheden met bondscoach Domenico Tedesco nog worden opgelost voordat een definitieve beslissing wordt genomen over zijn deelname aan het EK. Tedesco zal alvast het nieuws hebben meegekregen dat Courtois mogelijk sneller dan verwacht fit is.

Poll: Vind jij dat Courtois mee naar het EK moet als hij fit is?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Thibaut Courtois  I  Real Madrid  I  Domenico Tedesco

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024