Riemer over sterkhouder Anderlecht: "Hij belandt bij de absolute top in Europa"

Riemer over sterkhouder Anderlecht:
Zaterdag 21 oktober 2023 - 08:30   I   door Redactie

Zeno Debast staat in de belangstelling van Eintracht Frankfurt. De verdediger heeft volgens Brian Riemer nog werkpunten, maar voorspelt de verdediger wel een grote toekomst.

"Zeno is nog jong, natuurlijk (19, red.)... Aan de bal is Zeno internationaal niveau. Premier League-niveau. Zijn defensieve kwaliteiten zijn nog under construction", analyseert Riemer zijn eigen verdediger. 

"Ik merk dat Kompany bij Zeno - zeer terecht, overigens - voornamelijk de nadruk heeft gelegd op zijn voetballende talenten: opbouw, uitverdedigen, passing... De prijs die je daarvoor betaalt, is dat niet dezelfde trainingsuren zijn besteed aan het pure verdedigen", aldus Riemer.

Riemer benadrukt nogmaals dat Kompany wel de juiste keuze maakte. "Want als je 20 jaar bent en je moet als centrale verdediger nog leren uitvoetballen, dan heb je een probleem. 20 jaar is daarentegen niet te laat om het pure verdedigen onder de knie te krijgen. Geef Zeno nog vijf jaar en hij speelt bij de absolute top van Europa", klinkt het.

Poll: Denk jij ook dat Debast bij de absolute Europese top zal belanden?

TAGS  I  Anderlecht  I  Brian Riemer  I  Zeno Debast

donderdag 4 juli 2024

woensdag 3 juli 2024

dinsdag 2 juli 2024