UEFA bekijkt déze optie als oplossing voor gestaakte wedstrijd België-Zweden

UEFA bekijkt déze optie als oplossing voor gestaakte wedstrijd België-Zweden
Donderdag 19 oktober 2023 - 11:30   I   door Redactie

De UEFA zal naar verwachting uiterlijk morgen een beslissing nemen over de voortzetting van de onderbroken wedstrijd tussen België en Zweden. Na overleg tussen de UEFA en de Zweedse voetbalbond blijkt dat beide federaties niet van plan zijn om de wedstrijd voort te zetten.

De match werd maandag bij de rust gestaakt vanwege de tragische terroristische aanval in Brussel, waarbij twee Zweden omkwamen, met een 1-1 stand op dat moment. Zowel de Belgische als de Zweedse bond zijn voorstander van het behouden van deze uitslag als definitieve score.

Hoewel dit sportieve gevolgen kan hebben voor België met betrekking tot het EK 2024 in Duitsland, benadrukt interim-CEO van de KBVB, Manu Leroy, dat de veiligheid voorop staat en sportieve successen van ondergeschikt belang zijn in dergelijke situaties.

De beslissing zal afhangen van de UEFA en of zij een passende oplossing binnen het reglement zien of bereid zijn om dit aan te passen. Ten laatste op vrijdag zal de definitieve beslissing vallen, zo weet HLN.

Poll: Is een gelijkspel de beste oplossing?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Zweden

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024