Politie trof dader van terreuraanslag tijdens België-Zweden aan, maar greep niet in

Politie trof dader van terreuraanslag tijdens België-Zweden aan, maar greep niet in
Woensdag 18 oktober 2023 - 22:00   I   door Redactie

Een Tunesische terrorist die maandagavond twee Zweedse voetbalsupporters doodde in Brussel, werd anderhalf uur na de aanslag opgemerkt in de buurt van zijn woning in Schaarbeek. Toen was de wedstrijd tussen België en Zweden ongeveer juist begonnen.

Volgens "goedingelichte bronnen" van 'Sudinfo' zagen twee politieagenten de verdachte terwijl ze zijn woning observeerden. Ze vroegen toestemming om in te grijpen, maar die werd geweigerd vanwege het risico op verdwaalde kogels en onschuldige slachtoffers, aangezien ze slechts met z'n tweeën waren en niet zeker wisten of het de gezochte terrorist was.

In plaats daarvan kregen de agenten de opdracht om "visueel contact te houden" met de verdachte, die zich te voet verplaatste. Ze zagen hem bezig in een park in de buurt van zijn appartement, waar later een tas werd gevonden met een mobiele telefoon, twee vuurwapens en messen.

Helaas verloren de agenten de verdachte uit het oog, uit vrees om ontdekt te worden. De klopjacht eindigde pas de volgende ochtend toen een getuige de verdachte zag in een theehuis in Schaarbeek, waar hij werd neergeschoten door een politieagent. De politiezone Brussel Noord weigerde commentaar te geven op het tijdsverloop van die avond, omdat het deel uitmaakt van het lopende onderzoek.

TAGS  I  Rode Duivels  I  Zweden

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024