Wat nu met België-Zweden? Reglement van UEFA is heel duidelijk

Wat nu met België-Zweden? Reglement van UEFA is heel duidelijk
Dinsdag 17 oktober 2023 - 11:30   I   door Redactie

België-Zweden werd na de rust niet meer hervat vanwege de terroristische aanslag op enkele Zweedse voetbalfans voor aanvang van de wedstrijd. Hoe moet het nu verder met het duel? Aan de rust stond het 1-1.

Volgens de UEFA-regels moet de wedstrijd opnieuw worden gespeeld, zo schrijft Het Nieuwsblad. In een ideale situatie zou dit al de dag na de onderbreking plaatsvinden, maar dat is uitgesloten. De Zweden zijn ook al naar huis teruggekeerd.

Het zal nodig zijn om een geschikte nieuwe speeldatum te vinden in de agenda's van beide landen. Hoewel de UEFA doorgaans vereist dat de wedstrijd in hetzelfde stadion wordt gespeeld, zou in dit geval een uitzondering kunnen worden gemaakt.

Dezelfde spelers zullen op het veld staan, en de score blijft 1-1, zoals die was bij de onderbreking. De coach heeft echter de vrijheid om tijdens de rust wissels door te voeren. Er is volgens Het Nieuwsblad nog een mogelijkheid dat de UEFA de wedstrijd definitief annuleert en niet opnieuw laat spelen, maar dit lijkt gezien de potentiële groepswinst van de Rode Duivels onwaarschijnlijk.

Poll: Moet de wedstrijd voortgezet worden?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Zweden

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024