Doku doet onthulling over Lukaku: “Grote fout, ik had het hem nooit mogen vragen!”

Doku doet onthulling over Lukaku: “Grote fout, ik had het hem nooit mogen vragen!”
Zaterdag 09 september 2023 - 15:00   I   door Redactie

Zaterdagmiddag is het weer van dat, de Rode Duivels spelen in Azerbeidzjan een EK-kwalificatiewedstrijd. In aanloop naar die match stond Jérémy Doku Het Nieuwsblad te woord.

Daar had de Manchester City-speler het over zijn eerste doelpunt bij de Rode Duivels, op 8 september 2020 tegen IJsland: “Ik vierde het doelpunt met mijn ene hand boven mijn ogen en met mijn andere wijsvinger op mijn mond. Wat het betekent?"

“Je zoekt de mensen die over je spraken toen het niet goed ging en je legt hen het zwijgen op. Het is een gebaar dat ik ken van vroeger. Ik ben van Antwerpen. Borgerhout. Wel, iedere keer dat we met vrienden buiten aan het voetballen waren, hadden we bepaalde 'celebraties’”, verklaart hij.

“Plots zag ik iemand zo zijn doelpunt vieren. (geamuseerd) 'Nu is het van mij', dacht ik. Ik heb het gewoon geclaimd”, onthult Doku. Maar iedereen associeert de viering toch met Romelu Lukaku? “Romelu heeft het afgepakt van mij! Weet je hoe het gegaan is?”

Grote fout

"Toen ik geblesseerd was, zei ik tegen 'Rom': 'Als je scoort, vier dan zoals ik.' Dat was een grote fout”, onthult Doku. “Ik had hem dat nooit mogen vragen, want sindsdien blijft hij zijn doelpunten op die manier vieren. Héhé. Ach, het maakt op zich ook niet zoveel uit. Dankzij Romelu is ons gebaar zelfs wereldbekend geworden.”

Poll: Wist jij dat Lukaku deze viering van Doku gestolen heeft?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Azerbeidzjan  I  AS Roma  I  Manchester City

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024