Genk en Gent balen als een stekker na puntenverlies tegen Charleroi en STVV

Genk en Gent balen als een stekker na puntenverlies tegen Charleroi en STVV
Zondag 20 augustus 2023 - 17:58   I   door Redactie

Doordat hun Europese wedstrijden op donderdag doorgaan, spelen zowat alle Belgische topclubs nu op zondag. Ook KRC Genk en AA Gent.

KRC Genk-Charleroi 0-0

Als er nu één ploeg is die in de hoek zit waar de klappen vallen, dan wel Racing Genk. En dus was het te voorspellen dat het tegen een lastig te bespelen ploeg als Charleroi niet van een leien dakje zou lopen.

Maar met puntenverlies hadden ze in de Cegeka Arena geen rekening gehouden. Helaas voor de Limburgers was het van dat. Als je niet scoort kan je natuurlijk ook niet winnen. En dat toont nogmaals aan dat Genk wel degelijk een scoringsprobleem heeft.

 

AA Gent-STVV 2-2

AA Gent was tot nu toe zo'n beetje dé Belgische ploeg van het moment. Probleemloos twee ronden overleefd in de Conference League en ook nog eens negen op negen in de Jupiler Pro League.

Maar tegen STVV ging het ondanks de favorietenrol en het thuisvoordeel helemaal niet zo vlot. Toch werd een 0-2-achterstand nog vlot opgehaald. Maar verder raakten de Buffalo's niet meer en dus was het eerste puntenverlies een feit.

Doelpuntenmakers:

6' Koita 0-1, 12' Knieper 0-2, 34' Orban 1-2, 58' Torunarigha 2-2

Poll: Welke ploeg zal volgens jou het hoogst eindigen in de reguliere competitie?

TAGS  I  KRC Genk  I  AA Gent  I  STVV  I  Charleroi

zondag 23 juni 2024

zaterdag 22 juni 2024

vrijdag 21 juni 2024

donderdag 20 juni 2024