Lucas Stassin duidt schuldige voor leegloop van toptalenten bij Anderlecht aan: “Hij!”

Lucas Stassin duidt schuldige voor leegloop van toptalenten bij Anderlecht aan: “Hij!”
Donderdag 17 augustus 2023 - 11:30   I   door Redactie

Anderlecht heeft deze zomer al heel wat mooie transfer afgerond. Op uitgaand vlak zagen ze weliswaar ook een aantal toptalenten onvoorzien vertrekken.

‘In youth we trust’ lijkt niet langer de lijfspreuk van Anderlecht te zijn. Met Noah Sadiki (naar Union, red.) en Lucas Stassin (naar Westerlo, red.) zagen ze deze zomer al twee talentvolle Neerpede-producten - die nooit zijn doorgebroken bij het eerste elftal - vertrekken.

Stassin legde bij Het Laatste Nieuws uit dat hij geen andere oplossing zag dan de deur achter zich dicht te trekken: “Ik wilde niet in de situatie van Colassin of Kana verzeild geraken. Jongens boordevol talent, maar hun carrière zit op dit moment in een impasse.”

“Ik zag geen andere optie”, benadrukt de achttienjarige spits. “Iedereen weet dat zowel Sadiki als ik maar van één ding droomden: spelen voor de club van ons hart, Anderlecht. Maar niet ten koste van alles, ik wilde mijn carrière niet blokkeren.”

Schuldige

“Brian Riemer zei dat hij aan de slag wilde gaan met mij en me progressie wilde laten maken. Ik ging mee in dat verhaal… Maar als je merkt dat daar geen speelminuten tegenover staan, dan houdt het op”, wijst hij de Anderlecht-trainer aan als hoofdreden voor zijn vertrek.

Poll: Vind jij dat Riemer te weinig kansen geeft aan de eigen jeugd?

TAGS  I  Anderlecht  I  Westerlo  I  Union

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024