Anderlecht-trainer Riemer krijgt zéér slecht nieuws: “Zijn enkel draait volledig om”

Anderlecht-trainer Riemer krijgt zéér slecht nieuws: “Zijn enkel draait volledig om”
Maandag 14 augustus 2023 - 20:00   I   door Redactie

Anderlecht won afgelopen weekend met 0-1 op het veld van STVV, maar toch zal er één paars-witte speler een zure nasmaak overhouden aan de match.

Anders Dreyer werd in de tweede helft namelijk naar de kleedkamer gestuurd na Bocat te raken achter op de achillespees. Lawrence Visser verschafte maandagavond een extra woordje uitleg: “Ikzelf had het gezien als een tik achter op de voet met lage intensiteit… ”

“Vandaar kozen we eerst voor een gele kaart. Ik kreeg heel snel input van de VAR dat ze een rode kaart aan het checken waren”, verklaart hij via de officiële kanalen van de Voetbalbond. “Op het scherm was het direct duidelijk, ik heb er niet lang voor gestaan.”

“Op de beelden is het duidelijk dat Dreyer Bocat raakt achter op de achillespees, die enkel draait volledig om. Een heel gevaarlijke actie. Daarom hebben we de rode kaart getrokken”, concludeert Visser. Imiddels heeft het bondsparket ook een sanctie gevorderd.

Sanctie

Het bondsparket heeft een minnelijke schikking voorgesteld van twee speeldagen effectieve schorsiing, Anderlecht kan natuurlijk nog in beroep gaan. Kiezen ze om dat níet te doen, dan mist Riemer Dreyer dus voor de wedstrijden tegen Westerlo en Charleroi.

Poll: Vind jij twee speeldagen schorsing een gepaste straf voor Dreyer?

TAGS  I  Anderlecht  I  STVV

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024