‘Mannaert wil stunten bij blauw-zwart en gaat vol voor Europese kampioen’

‘Mannaert wil stunten bij blauw-zwart en gaat vol voor Europese kampioen’
Woensdag 19 juli 2023 - 08:30   I   door Redactie

Bij Club Brugge is Vincent Mannaert al heel wat jaren dé man van de transfers. Met uitzondering op vorig seizoen stelden zijn topaanwinsten meestal niet teleur.

Toch wordt er bij blauw-zwart niet enkel naar rechtstreekse versterkingen gezocht voor het eerste team. Club staat er namelijk om gekend om toptalenten op een jonge leeftijd te kopen, zich verder te laten ontwikkelen bij Club NXT (en later het A-team) en dan voor een enorme meerwaarde door te verkopen.

Dat is allicht ook het plan met Giacomo Faticanti, die volgens transferspecialist Nicolo Schira hoog op het lijstje van blauw-zwart staat. Faticanti werd onlangs als kapitein van de U19 van Italië Europees kampioen, na in de halve finale het Spanje van Victor Barbera over de knie te leggen.

Momenteel speelt Faticanti bij AS Roma, waar hij inmiddels zijn debuut voor de A-ploeg heeft mogen maken. De defensieve middenvelder is achttien jaar oud en zijn waarde bedraagt 800.000 euro. Aangezien zijn contract nog tot medio 2026 loopt, zal Club allicht meer dan één miljoen voor hem op tafel moeten leggen.

Poll: Vind jij het goed dat Club zoveel toptalenten koopt?

TAGS  I  Club Brugge  I  AS Roma  I  Italië

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024