Jean-Marie Pfaff ziet leven plots drastisch veranderen: “Nooit meer hetzelfde...”

Jean-Marie Pfaff ziet leven plots drastisch veranderen: “Nooit meer hetzelfde...”
Maandag 10 juli 2023 - 08:30   I   door Redactie

Het waren bewogen maanden voor de familie Pfaff. Nadat Carmen een aantal weken geleden een hersenbloeding kreeg, bleef het leven natuurlijk gewoon voortgaan.

In Beveren heeft het pop-upmuseum van Jean-Marie Pfaff de deuren inmiddels geopend. Carmen kan het museum nog niet meteen bezoeken. “Het doet pijn dat ze er niet zal zijn. Ze heeft na haar hersenbloeding een lange weg afgelegd.”

“Terug leren lopen, schrijven, … ”, somt hij op bij Het Laatste Nieuws. “Maar ze kan niet te veel prikkels verdragen en de opening van het museum bijwonen is dan ook uitgesloten.” Vanaf volgende week mag ze af en toe een halve dag naar buiten, maar…

“Maar zowel haar leven als het mijne zal nooit meer hetzelfde zijn. Als ze weer thuis is, zal ik een deel van de zorg op mij moeten nemen”, neemt hij een ingrijpende beslissing. Dat zal natuurlijk allemaal een stevige impact hebben op het (sociale) leven van Jean-Marie.

Afscheid

Het is dan ook een uitgemaakte: Jean-Marie zal afscheid moeten nemen van zijn fans. “Dit museum is in dat opzicht ook een beetje een afscheid van het publiek. Ik zal in de toekomst niet meer zo vaak op uitnodigingen kunnen ingaan.”

“Carmen heeft in het verleden heel wat offers gebracht voor mijn carrière”, beseft de voormalige Rode Duivel. Hij vindt het dan ook alleen maar logisch dat hij haar nu dezelfde goede zorg verleent: “Nu is het mijn beurt om er voor haar te zijn.”

Poll: Herinner jij je Jean-Marie Pfaff nog als actieve speler?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Bayern München  I  Inter  I  SK Beveren

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024