OFFICIEEL: De Bruyne schrikt op door overstap naar Barcelona, 400 miljoen euro

OFFICIEEL: De Bruyne schrikt op door overstap naar Barcelona, 400 miljoen euro
Maandag 26 juni 2023 - 10:47   I   door Redactie

Kevin De Bruyne is momenteel aan het herstellen van de blessure die hij opliep in de Champions League-finale. Dat doet hij op vakantie in het zuiden van Frankrijk.

Dat betekent natuurlijk niet dat hij geen nieuws meer meekrijgt uit Engeland. Hij zal ongetwijfeld even opgekeken hebben toen hij maandag las dat FC Barcelona Manchester City-kapitein Ilkay Gündogan heeft vastgelegd.

De Duitser was al bijna zes jaar een vaste waarde op het middenveld van City en Kevin De Bruyne kent hem dan ook door en door. Gündogan wist dit seizoen met City de treble te pakken en was zelf goed voor elf doelpunten en zeven assists.

De middenvelder heeft nu een contract voor twee seizoen getekend bij de Spaanse landskampioen. Barcelona liet naar verluidt trouwens een monsterlijke opstapclausule van maar liefst 400 miljoen euro in het contract opnemen.

Opvolger

City moet dus op zoek naar een opvolger voor Gündogan. Ze maken momenteel werk van de dossiers van Declan Rice (West Ham United) en Matteo Kovacic (Chelsea). De Bruyne zal volgend seizoen dus een nieuwe partner hebben op het middenveld.

Poll: Zal De Bruyne zijn carrière afsluiten bij Manchester City?

TAGS  I  FC Barcelona  I  Manchester City

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024