Koni De Winter verrast: Jonge Duivel binnenkort mogelijk bij Belgische topclub

Koni De Winter verrast: Jonge Duivel binnenkort mogelijk bij Belgische topclub
Maandag 26 juni 2023 - 11:00   I   door Redactie

In België zijn alle topclubs nog op zoek naar enkele versterkingen. De mercato is officieel nog niet geopend, maar toch zijn er al heel wat transfers afgerond. En er zullen er nog velen volgen.

Eén van de spelers die de afgelopen jaren al veelvoudig aan een comeback in België gelinkt werd, is supertalent Koni De Winter (21). De jonge Duivel ligt onder contract bij topclub Juventus, dat hem afgelopen seizoen uitleende aan Empoli. Hij verkoos hen boven Club Brugge en daar heeft hij nog geen spijt van.

"Want ik heb veel geleerd in het afgelopen seizoen. Hoe het is om tegen spitsen en teams van een heel hoog niveau te moeten spelen, bijvoorbeeld. Ik heb fouten gemaakt, maar die ook gecorrigeerd", verklaart de jonge verdediger bij Sporza. "Daardoor heb ik veel stappen gezet." Hij heeft nu één doel.

Volgend seizoen een vaste waarde zijn: "Ik zou liever niet meer uitgeleend worden. Het doel is om elke week te spelen bij een ploeg die in mij gelooft. Dat zou Juventus kunnen zijn, ja. We zullen zien wat er in de zomer wordt beslist." Mocht Juventus hem geen basisplaats beloven, dan lijkt hij dus (enigszins verrassend) te gaan vertrekken.

Pro League

En dat zou natuurlijk zomaar een buitenkans kunnen zijn voor enkele Belgische topclubs. De waarde van de centrale verdediger - die tegen Nederland op het EK U21 trouwens een beresterke match afwerkte - wordt momenteel rond vier miljoen euro geschat en zijn contract loopt nog tot medio 2026.

Hij zal dus niet goedkoop zijn én hij heeft hele grote ambities, maar een Europees avontuur zou hem mogelijk toch kunnen overtuigen om in België aan de slag te gaan. Antwerp, Club Brugge en misschien KRC Genk lijken de enige ploegen die in staat zijn om hem te betalen én te overtuigen met een interessant project. Wordt vervolgd...

Poll: Zal Koni De Winter volgend seizoen een basisplaats krijgen bij Juventus?

TAGS  I  Antwerp  I  KRC Genk  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  Juventus  I  Empoli

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024