Jonge Duivels krijgen in extremis ferme mokerslag te verwerken tegen Georgië

Jonge Duivels krijgen in extremis ferme mokerslag te verwerken tegen Georgië
Zaterdag 24 juni 2023 - 20:00   I   door Redactie

Na het gelijkspel tegen Nederland namen de jonge Duivels het in hun tweede groepswedstrijd op tegen de organisator van het toernooi en de leider in de poule: Georgië.

Georgië-België 2-2

In de eerste helft was het Club Brugge-talent Maxim De Cuyper die de score wist te openen op aangeven van Aster Vranckx. Vlak voor de rust pakte de vleugelverdediger dan weer uit met een schitterende assist voor Largie Ramazani: 0-2. Boeken toe, of toch niet?

Na de onderbreking wist Georgië namelijk al snel de aansluitingstreffer te maken en in het absolute slot van de match maakten ze nog gelijk. Een ferme klap voor de jonge Duivels, die zo nog lang niet zeker zijn van een plek in de kwartfinale.

Charles De Ketelaere wrong in het slot trouwen nog een grote kans de nek om (VIDEO), al speelde de ex-Club Brugge-speler wel een sterke wedstrijd. Winnen tegen Portugal lijkt volgende week dinsdag een must als ze zich willen verzekeren van een plek in de kwartfinale. 

Doelpuntenmakers:

16’ De Cuyper 0-1, 39' Ramazani 0-2, 53' Tsitaishvili 1-2, 88' Tsitaishvili 2-2

Portugal-Nederland 1-1

Onze noorderburen leken tegen Portugal lang op een één op zes af te stevenen na een goal van Almeida, maar dat was zonder Ajax-spits Brobbey gerekend. Tien minuten voor affluiten bracht hij de Nederlanders langszij: 1-1, toch geen slechte uitslag voor de jonge Duivels.

Doelpuntenmakers:

21' Almeida 1-0, 79' Brobbey 1-1

Rangschikking:

1. Georgië - 4
2. België - 2
3. Nederland - 2
4. Portugal - 1

Poll: Zullen de jonge Duivels doorstoten naar de kwartfinale?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Oranje  I  jonge Duivels  I  Club Brugge

donderdag 20 juni 2024

woensdag 19 juni 2024

dinsdag 18 juni 2024

maandag 17 juni 2024