Anderlecht-fans verrast door wissel: Ruud van Nistelrooij verlaat per direct PSV

Anderlecht-fans verrast door wissel: Ruud van Nistelrooij verlaat per direct PSV
Woensdag 24 mei 2023 - 15:00   I   door Redactie

Het gebeurt niet zo vaak dat Belgische fans opkijken van nieuws uit Nederland, behalve als ze betrokken partij zijn natuurlijk.

"Ruud van Nistelrooij heeft vanmorgen bekend gemaakt te vertrekken bij PSV. PSV betreurt zijn besluit en is hem dankbaar voor het winnen van de Supercup en de beker en hoopt het seizoen af te sluiten met het behalen van de tweede plaats."

Met dat statement maakte PSV woensdagmiddag bekend dat het zijn hoofdtrainer kwijt is. En dat vier dagen voor de levensbelangrijke match op AZ waar het een Champions League-ticket moet veilig stellen.

Assistent Fred Rutten moet nu depanneren. Dat nieuws zal als een verrassing gekomen zijn bij de Anderlecht-supporters die Rutten nog kennen als weinig succesvol in het halfjaar dat hij paars-wit onder zijn hoede had (januari-april 2019).

Schok

Het nieuws kwam dan ook als een schok voor Rode Duivels Johan Bakayoko en Thorgan Hazard. Zeker die eerste moet hem dankbaar zijn, want de flankaanvaller kreeg volop kansen van Van Nistelrooij. Ook Yorbe Vertessen, verhuurd aan Union, kent hem goed.

"Na verschillende gesprekken over interne zaken die de afgelopen weken werden gevoerd, werd samen besloten de focus op de match tegen AZ te houden en na het seizoen verder te praten", meldde PSV nog op zijn website.

Onvrede

Maar dat was buiten de trainer zelf gerekend. "Van Nistelrooij meldde vanochtend dat er in zijn ogen te weinig draagvlak en support was binnen de club om langer door te gaan." Oorzaak zou onvrede van de spelers over zijn functioneren als coach zijn.

Poll: Vond jij Rutten een goede trainer voor Anderlecht?

TAGS  I  PSV  I  Oranje

donderdag 30 mei 2024

woensdag 29 mei 2024

dinsdag 28 mei 2024

maandag 27 mei 2024

zondag 26 mei 2024