Aster Nzeyimana onthult na felle kritiek de échte reden voor overstap VTM

Aster Nzeyimana onthult na felle kritiek de échte reden voor overstap VTM
Zaterdag 13 mei 2023 - 13:00   I   door Redactie

Aster Nzeyimana zal vanaf komende zomer niet meer bij VRT, maar wel bij VTM te zien zijn. Dat nieuws maakte hij eerder deze week bekend.

Heel wat mensen denken dat hij voor het geld is overgestapt naar de concurrent, maar die geruchten weerlegt hij bij Het Laatste Nieuws: “Ik ben heel blij dat ik mijn twee grote passies, voetbal en entertainment, voortaan kan combineren bij VTM.” Maar dat kon hij toch ook al bij de VRT?

“Dat klopt en daar ben ik ze ook heel dankbaar voor, maar nu krijg ik de kans om die twee nog meer te doen”, doet hij zijn verhaal bij de Vlaamse krant. “Door de Champions League te becommentariëren mag ik meer matchen verslaan op een - dat weet elke voetbalfan - nóg hoger niveau!”

“Daarnaast is VTM natuurlijk hét entertainmenthuis in Vlaanderen”, gaat hij verder. “Ik ben me bewust van die reacties, maar het is echt een inhoudelijke keuze. Ik heb een voorstel gekregen, heb dat in beraad genomen, de knoop doorgehakt en het nieuws aan mijn bazen bij VRT verteld.”

Loon

Ondanks het feit dat hij zelf ontkent dat hij het voor het geld doet, zal hij zonder twijfel een hoger loon opstrijken bij VTM dan bij VRT. Guido den Aantrekker - de hoofdredacteur van Dag Allemaal - onthulde bij De Tafel van Vier dat zijn loon minstens verdubbeld zal worden. Bij VRT streek hij ongeveer honderdduizend euro per jaar op, bruto.

"Bij VTM gaat hij normaal veel meer verdienen, dat hoop ik in ieder geval wel voor hem", klonk het bij de hoofdredacteur in het programma van Gert Verhulst. Maar hoeveel zal hij dan precies per jaar op zijn rekening zien verschijnen? "Ik vind het heel erg lastig om te voorspellen, maar ik denk sowieso minimaal het dubbele!" 

Poll: Als jij Aster was, zou je dan ook de overstap naar VTM hebben gemaakt?

TAGS  I  VRT  I  VTM  I  Extra Time

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024