‘De Bruyne wrijft ogen uit: Goal moest om bizarre reden afgekeurd worden’

‘De Bruyne wrijft ogen uit: Goal moest om bizarre reden afgekeurd worden’
Woensdag 10 mei 2023 - 08:30   I   door Redactie

Alle ogen in de voetbalwereld waren dinsdag natuurlijk op Madrid gericht. Daar ontving titelhouder Real Manchester City in de halve finale van de Champions League.

De wedstrijd eindigde op 1-1, waardoor volgende week alles in Manchester beslist zal worden. Voor de Citizens was het Kevin De Bruyne die wist te scoren. Dat doelpunt kan je hier bekijken. Na de match klonk het vanuit Engeland weliswaar dat het doelpunt van de Duivel afgekeurd had moeten worden.

In de opbouw naar de aanval zou de bal namelijk buiten de lijnen geweest zijn. De VAR greep weliswaar niet, wat tot heel wat frustraties leidde bij Real-trainer Carlo Ancelotti. Het Engelse BeIn Sports pakte er een speciale technologie bij die de VAR niet ter beschikking heeft.

Daar is te zien dat de bal wel degelijk uit het veld ging in de opbouw naar het doelpunt. Arsène Wenger - de ex-Arsenal-trainer en momenteel voor FIFA werkt, verklaarde waarom het doelpunt niet afgekeurd werd: “De VAR heeft geen doellijntechnologie aan de zijlijn, enkel aan de achterlijn.”

Poll: Had het doelpunt van KDB afgekeurd moeten worden?

TAGS  I  Manchester City  I  Real Madrid

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024