Anderlecht-fans na drie minuten in alle staten: “Dit is corruptie!” (VIDEO)

Donderdag 20 april 2023 - 18:58   I   door Redactie

Anderlecht komt donderdagavond in Alkmaar in actie in de kwartfinale van de Conference League. Ze proberen een 2-0 voorsprong te verdedigen.

Al na drie minuten kregen ze een enorme opdoffer te verweren. Murillo tikte AZ-aanvaller Kerkez namelijk aan op de rand van de zestien. De scheidsrechter floot meteen een penalty.

De fout van Murillo was bijzonder licht, maar toch greep de VAR niet in - geen ‘clear error’. Op Twitter zijn er heel wat Anderlecht-fans woedend: “Corruptie!” en “de UEFA-maffia doet het opnieuw!”

Ook enkele AZ-supporters begrijpen niet dat de bal op de stip gelegd werd: “Dat is een goedkope penalty. Slaat nergens op! Bedankt scheids!” en “Dit is geen strafschop, zo wil je niet winnen!” Inmiddels zijn we iets meer dan vijftien minuten ver en heeft Anderlecht al een tweede tegengoal moeten slikken.

Poll: Vind jij dit een penalty?