‘Anderlecht én AA Gent hopen om bizarre reden op uitschakeling kwartfinale’

‘Anderlecht én AA Gent hopen om bizarre reden op uitschakeling kwartfinale’
Donderdag 20 april 2023 - 16:00   I   door Redactie

Zowel Anderlecht als AA Gent krijgen donderdagavond de kans om geschiedenis te schrijven. Ze kunnen zich plaatsten voor de halve finale van de Conference League.

Mochten ze daar beiden in slagen, dan komen ze tegenover elkaar te staan in de halve finale. Dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren van de neutrale Belgische voetbalfan. Voor de ploegen zelf is daar ook een financiële vergoeding aan verbonden.

Bij de kwalificatie voor de halve finale kunnen ze twee miljoen euro verdienen. Maar Het Nieuwsblad zag een opvallende voetnoot in de regels. Het bedrag dat te verdienen valt ligt namelijk hoger voor een ploeg als ze níet tegen een club uit hetzelfde land spelen.

Als Anderlecht uitgeschakeld wordt en AA Gent niet, dan krijgen de Buffalo’s dus meer geld dan als ze beiden doorstoten. En vice versa. Het exacte bedrag wordt niet vermeld door de krant, maar ze melden we dat ze ook nog televisiegeld mogen verwachten.

Terugmatch

Donderdagavond staan de terugmatchen van de kwartfinale op het programma. AA Gent speelde in de heenwedstrijd 1-1 gelijk, terwijl Anderlecht met 2-0 wist te winnen. De Buffalo's trekken naar London voor een confrontatie met West Ham (21u), paars-wit neemt het op tegen AZ (18u45).

Poll: Vind jij dit een logische regel?

TAGS  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  AZ  I  West Ham

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024