'Genk misrekent zich compleet met transfer en maakt tien miljoen euro verlies'

'Genk misrekent zich compleet met transfer en maakt tien miljoen euro verlies'
Zondag 09 april 2023 - 13:30   I   door Redactie

KRC Genk heeft zich de voorbije jaren opgewerkt tot een zware speler op de transfermarkt, maar niet alles loopt zoals verhoopt.

Dat blijkt nu ook met de transfer van Maarten Vandevoordt naar Red Bull Leipzig. De jonge doelman werd vorig jaar al verkocht aan de Duitse topclub voor een bedrag van tien miljoen euro, ook al maakt hij pas in de zomer van 2024 de overstap.

Maar volgens CIES heeft de competitieleider zich daarbij serieus misrekend en vooral te vroeg verkocht. Want het onderzoeksbureau stelt dat Vandevoordt op dit moment maar liefst twintig miljoen euro waard is, het dubbele dus.

CIES stelde een ranglijst samen van de beste beloftevolle doelmannen U23 en de Genk-goalie staat daar bovenaan. Het betreft wel de competities buiten de 'grote vijf', dat zijn Engeland, Spanje, Italië, Duitsland en Frankrijk.

Jupiler Pro League

Overigens staan met Josef Bursik (Club Brugge) en Bart Verbruggen (Anderlecht- nog twee Jupiler Pro League-keepers in de lijst. Bursik op de vijfde plaats met zes miljoen euro en Verbrugen op de achtste plaats met vijf miljoen euro.

Poll: Vind jij dat Genk Vandevoordt te vroeg verkocht heeft?

TAGS  I  KRC Genk  I  Red Bull Leipzig

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024