Courtois en co. kijken op door aanpassing die voor uitsluiting kan zorgen

Courtois en co. kijken op door aanpassing die voor uitsluiting kan zorgen
Zaterdag 25 maart 2023 - 19:00   I   door Redactie

Terwijl de nationale elftallen hun interlands afwerken, staat de rest van de voetbalwereld natuurlijk niet stil. Er is onlangs beslist dat er volgend seizoen enkele voetbalregels aangepast gaan worden.

Bij Het Belang van Limburg wisten ze ex-scheidsrechter Gumienny te strikken. Hij zette drie nieuwe regels die hem in het oog sprongen in de kijker. Eén van die regels heeft betrekking tot doelmannen. Iedereen herinnert zich nog wel hoe Emiliano Martinez — de keeper van Argentinië — zich gedroeg tijdens het WK.

Hij liet zich onder meer opmerken door tijdens de strafschoppenreeksen met manoeuvres zijn tegenstanders af te leiden. Dat zullen hij en zijn collega doelmannen in de toekomst niet meer mogen doen. Vanaf volgend seizoen wordt een keeper die zijn tegenstander probeert af te leiden bij een penalty bestraft met een gele kaart.

Serge Gumienny stelt zich daar toch wat vragen bij. “Ik vraag me af hoe streng die regel toegepast zal worden. Vanaf wanneer ben je aan het afleiden? Hier is zeker nog ruimte voor interpretatie”, aldus de voormalige scheidsrechter die onder meer op twee WK's actief was.

Uitsluiting

Als de regel correct toegepast wordt, dan zou het dus kunnen dat een keeper een tweede gele kaart pakt tijdens de strafschoppenreeks. Aangezien er op dat moment geen wissels meer doorgevoerd mogen worden, zou er dan een veldspeler plaats moeten nemen tussen de palen.

Poll: Vind jij dit een goede regel?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Argentinië  I  FIFA

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024