Anderlecht krijgt ook zeggenschap in de Champions League

Anderlecht krijgt ook zeggenschap in de Champions League
Donderdag 13 oktober 2016 - 09:52   I   door Fabian Morren

RSC Anderlecht is voor veel buitenlandse clubs de bekendste Belgische club. Ook omdat de laatste jaren heel wat talenten de weg vonden naar Europese topcompetities. Denk maar aan Romelu Lukaku en Vincent Kompany. Dat heeft mogelijk ook in het voordeel gespeeld van Michael Verschueren.


Michael, de zoon van gewezen sterke man Michel Verschueren, zit in de raad van bestuur van Paars-Wit. Hij zal er echter nu ook nog een extra job mogen bijnemen. Verschueren krijgt een zetel als strategisch bestuurslid in de UEFA Club Competitions. Hier zal vooral worden gedebatteerd over de commercialisering van de Europa en Champions League. Dat weet Het Laatste Nieuws.

"Het wordt mijn taak om na te denken over de commercialisering van de Champions League en de Europa League. Dan heb ik het in de eerste plaats over de sponsoring, de tv-rechten en de inkomsten die die competities genereren. Daarbij zal ik erop toezien dat de kleinere Europese clubs voldoende steun krijgen en zeker niet uit de boot zullen vallen, zeker in het kader van de toenemende mondialisering van het voetbal", klinkt het bij Verschueren na z'n aanstelling.

TAGS  I  Anderlecht  I   Michaël Verschueren

vrijdag 27 mei 2022

donderdag 26 mei 2022

woensdag 25 mei 2022