Blauw-zwart onder druk: Club-huurlingen laten zich afslachten door Standard

Blauw-zwart onder druk: Club-huurlingen laten zich afslachten door Standard
Zaterdag 04 maart 2023 - 22:38   I   door Redactie

Na de nederlaag van Club Brugge op het veld van KV Oostende hadden zowel Westerlo als Standard de kans om tot op één punt van de landskampioen te naderen.

Standard-Westerlo 2-0

Westerlo — met Club-huurlingen De Cuyper en Van den Keybus tussen de lijnen — gaf in de eerste helft niet thuis en mocht blij zijn dat ze met een 1-0 achterstand de kleedkamers introkken. Na de onderbreking was er niet veel beterschap bij de Kemphanen, Standard bleef duidelijk de beter ploeg.

Ze wisten nog eens te scoren en houden de drie punten dan ook thuis. "Dit was toch een afslachting, behalve dan in de score", liet Peter Vandenbempt optekenen tijdens de uitzending op Eleven Sports. Dankzij deze zege nadert Standard tot op één punt van Club en het laatste play-off 1 ticket.

Volgende week volgt er een rechtstreekse confrontatie op Jan Breydel. Op zondag 12 maart kan Standard met een overwinning tegen Club Brugge de vierde plaats afsnoepen. AA Gent kan zondag óók tot op één punt naderen. "Het is officieel, Standard is nu een grote uitdager van Club", concludeerde Vandenbempt.

Doelpuntenmakers:

37’ Donnum 1-0, 72’ Balikwisha 2-0

Rode Kaart:

90+2' Bodart (Standard)

Poll: Zal Standard zondag ook van Club Brugge winnen?

TAGS  I  Westerlo  I  Standard  I  Club Brugge

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024