Peter Vandenbempt wordt plots beticht van belangenvermenging met Anderlecht

Peter Vandenbempt wordt plots beticht van belangenvermenging met Anderlecht
Donderdag 02 maart 2023 - 11:00   I   door Redactie

Peter Vandenbempt is een hoog aangeschreven journalist in de Belgische voetbalwereld. Hij is voornamelijk actief bij Sporza en Eleven Sports.

Een kleine maand geleden werd er in HUMO een vernietigend artikel gepubliceerd over Wouter Vandenhaute. Peter Vandenbempt reageerde daar bij Extra Time als volgt op: “Er is een gebrek aan evenwicht in het artikel. Je hoort ook andere klokken luiden.”

“Het is maar waar je je oor te luisteren legt. Dan kun je ook een evenwichtiger stuk maken, als dat al de bedoeling zou zijn”, deelde Vandenbempt een sneer uit aan Jan Hauspie, de auteur van het HUMO-artikel.

Apache beweert nu dat die uitspraak niet zo onschuldig is als ze lijkt: “Want Vandenbempt behoort tot de inner circle van Vandenhaute. In 2012 werd hij door het productiehuis van de Anderlecht-voorzitter aangesteld bij Proximus TV.”

Belangenvermenging

"Het productiehuis werkt nog steeds samen met huidig rechtenhouder ElevenSports voor de omkadering van de voetbalwedstrijden, al heeft Vandenhaute zijn aandelen wel verkocht", gaat Apache verder.

"Niet alleen Vandenbempt klust bij bij Eleven Sports, dat doen ook VRT-journalisten en voetbalcommentatoren Filip Joos en Aster Nzeyimana. In ruil daarvoor mag VRT Extra Time behouden", concluderen ze.

Vooral het feit dat Vandenbempt veel te danken heeft aan Vandenhaute wordt naar voren geschoven als reden om hem te betichten van belangenvermenging. Het wordt hem in de kritische analyse ook niet in dank afgenomen dat hij een collega-journalist onder de bus gooit.

Poll: Ben jij een fan van Vandenbempt?

TAGS  I  Anderlecht  I  Sporza

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024