'Déze speler zal Club Brugge in de Champions League voorbij Benfica loodsen'

'Déze speler zal Club Brugge in de Champions League voorbij Benfica loodsen'
Zondag 12 februari 2023 - 18:45   I   door Redactie

Bij Club Brugge hebben ze hun zaakjes in de Jupiler Pro League nog altijd niet op orde, maar daar zal Benfica geen rekening mee houden.

Want blauw-zwart moet de Portugese topclub in de heenmatch van de achtste finale van de Champions League nu met een slechte reeks ontvangen. Toch zijn er wel wat waarnemers die nog voldoende vertrouwen hebben in de landskampioen.

Zo wijst Georges Leekens in De Krant van West-Vlaanderen naar enkele sterkhouders. "Jongens zoals Mata en Skov Olsen zullen terugkeren op hun niveau, net als de comeback van Rits." Vooral van die laatste is de ex-bondscoach fan.

"Hij is een leider in de groep, je voelt dat. Ondanks zijn blessure was hij altijd aanwezig op de uitwedstrijden. Zowel mentaal als voetbaltechnisch is hij een meerwaarde, hij doet andere spelers beter voetballen."

Schakel

En Leekens is niet de enige die Rits Club Brugge straks voorbij Benfica ziet loodsen. Ook ex-speler Dennis van Wijk ziet de middenvelder een belangrijke rol spelen.  "De terugkeer van Rits is daarin erg belangrijk. Dat is de schakel die de afgelopen maanden ontbrak."

Poll: Vind jij Rits ook zo'n belangrijke schakel?

TAGS  I  Club Brugge  I  Benfica

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024