‘Nieuwe bom in Jupiler Pro League: Puntenaftrek dreigt voor acht (!) ploegen’

‘Nieuwe bom in Jupiler Pro League: Puntenaftrek dreigt voor acht (!) ploegen’
Woensdag 08 februari 2023 - 08:30   I   door Redactie

Het lijkt een internationale trend te worden: clubs die moeten vrezen voor een uitsluiting van de competitie óf voor puntenaftrek.

Manchester City bevindt zich in het oog van een storm, terwijl Juventus al eerder punten verloor door het financiële wanbeleid. Hetzelfde lijkt nu te gaan gebeuren bij enkele Belgische (top)clubs.

De Standaard meldt namelijk dat onder meer Union, Oostende, Zulte Waregem, AA Gent, KV Mechelen, Westerlo, OHL én Standard met een negatief eigen vermogen zitten. Enkel Club, Charleroi, Anderlecht (na de kapitaalsverhoging) en KV Kortrijk konden het afgelopen jaar winst laten optekenen.

"De licentiecommissie zou in principe vandaag een recordverliesbedrag voor de hele JPL bekendmaken”, klinken de onheilspellende woorden van de krant. “Van de veertien eersteklassers die hun jaarrekening publiceerden, voldoen er nu slechts zes aan de opgelegde voorwaarden.”

Sancties

De Standaard meldt dat de acht genoemde clubs die de regels niet respecteren, een sportieve sanctie riskeren. Dat gaat van een mogelijke beperking op het aantal kernspelers tot puntenaftrek. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Poll: Zal jouw favoriete JPL-club een sanctie krijgen wegens 'financieel wenbeleid'?

TAGS  I  Union  I  Oostende  I  Zulte Waregem  I  AA Gent  I  KV Mechelen  I  Westerlo  I  OHL  I  Standard  I  Club  I  Charleroi  I  Anderlecht  I  KV Kortrijk  I  Antwerp

zaterdag 1 april 2023

vrijdag 31 maart 2023

donderdag 30 maart 2023