'Opzienbarend: Sportanker Catherine Van Eylen in opspraak bij Anderlecht'

'Opzienbarend: Sportanker Catherine Van Eylen in opspraak bij Anderlecht'
Dinsdag 07 februari 2023 - 14:00   I   door Redactie

De storm rond Wouter Vandenhaute woedt bij Anderlecht alsmaar heviger. En nu wordt ook zijn vrouw en sportanker Catherine Van Eylen erin meegesleurd.

Dat alles komt naar boven in een artikel in HUMO waarbij door anoniemen bronnen binnen Anderlecht een ontluisterend beeld geschetst wordt over VDH. En daarbij komt ook zijn verloning ter sprake. Blijkt dat hij als voorzitter jaarlijks 500.000 euro factureert aan de club.

En er is nog wel meer. "Vandenhaute brengt die facturen binnen via Huppeldepup NV, een vennootschap op naam van hemzelf en zijn vrouw Catherine Van Eylen", stelt het weekblad. "Dat is redelijk opzienbarend."

"Een sportjournaliste bij de openbare omroep die factureert aan de voetbalclub waarvan haar man voorzitter en aandeelhouder is, én waarover zij moet berichten: kan dat wel? Ja, zegt de deontologische commissie van de VRT, die zich over de kwestie heeft gebogen."

Negatief

"Maar het betekent wel dat Van Eylen vrijaf moet nemen telkens als haar man of Anderlecht negatief in het nieuws komt - dát bedoelde Vandenhaute in 'De afspraak'. Fijn vindt Van Eylen het niet, maar het is de consequentie van de keuze van haar man, en daar legt ze zich bij neer."

Poll: Vind je dit kunnen?

TAGS  I  Anderlecht

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024