Ontluisterend: RC Genk doet monden openvallen en zet lijkbleke Verhaeghe en co. te kijk

Ontluisterend: RC Genk doet monden openvallen en zet lijkbleke Verhaeghe en co. te kijk
Zaterdag 04 februari 2023 - 10:00   I   door Redactie

De laatste jaren zijn er heel wat clubs verkocht én gekocht. Coucke betaalde 46 miljoen euro voor Anderlecht, Verhaeghe 15 miljoen voor Club en Gheysens kon Antwerp ‘gratis’ overnemen.

Het Laatste Nieuws nam de drie grote Belgische voetbalbazen onder de loep. Wat vooral opvalt is dat enkel Verhaeghe erin geslaagd is om te verdienen aan zijn eigen ploeg.

De Club-eigenaar verkocht een deel van zijn aandelen aan Amerikaanse investeerders voor 22 miljoen euro. De hoofdaandeelhouder zijn balans staat dan ook op +7 miljoen euro.

De balans voor Coucke oogt bijzonder roodkleurig. Hij verloor zelf al 128 miljoen euro aan Anderlecht. Gheysens pompte dan weer 79,2 miljoen euro in Antwerp, zonder er rechtstreeks aan te verdienen.

Bedrijfswinst

Wat voor de voetbalfans waarschijnlijk interessanter is, is de bedrijfswinst van de clubs. Ook daar kan alleen blauw-zwart groene cijfers voorleggen. Sinds Verhaeghe eigenaar is werd de club al 35,4 miljoen euro rijker (3,2 miljoen euro winst per seizoen).

Anderlecht (98 miljoen euro verlies, 16,3 miljoen per seizoen) en Antwerp (42,8 miljoen euro verlies, 5,4 miljoen per seizoen) hebben onder hun nieuwe eigenaars dan weer enorme verliezen geleden.

Toch verbleken al de grote Belgische eigenaars wanneer ze te horen krijgen wat voor bedrijfswinsten KRC Genk de laatste elf jaar geboekt heeft: 79 miljoen euro! Dat is meer dan het dubbele dan Club onder Verhaeghe…

Poll: Had jij verwacht dat KRC Genk de Belgische topclub is met de hoogste bedrijfswinst?

TAGS  I  KRC Genk  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  Anderlecht

maandag 27 maart 2023

zondag 26 maart 2023

zaterdag 25 maart 2023

vrijdag 24 maart 2023