Club reageert op een wel heel bijzondere manier op shock rond het stadiondossier

Club reageert op een wel heel bijzondere manier op shock rond het stadiondossier
Donderdag 02 februari 2023 - 22:00   I   door Redactie

Club Brugge kan nog steeds niet geloven welk nieuws ze donderdag moesten vernemen in verband met het stadiondossier.

Want kort na de middag kwamen ze te weten dat De Raad voor Vergunningsbetwisting donderdag de omgevingsvergunning voor het nieuwe stadion vernietigd heeft. Waarmee blauw-zwart nog maar eens van nul moet beginnen.

Een officiële reactie op de Club-website liet niet op zich wachten. "Een hypermodern en duurzaam voetbalstadion moet het verouderde Jan Breydelstadion vervangen. Zowel voor fans als voor spelers, staf en buurtbewoners is een upgrade naar een hedendaagse voetbalomgeving een must."

Waarna de voordelen werden opgesomd: "Het toekomstige Olympiapark combineert een hoogtechnologisch voetbalstadion met een park- en recreatiegebied en verenigt sportieve ambities met strenge maatschappelijke verwachtingen inzake milieu, mobiliteit en toegankelijkheid."

Beroepsindieners

"Ondanks de ruime betrokkenheid van de buurt, werd de vergunning door een handvol buurtbewoners aangevochten in een beroepsprocedure bij de Raad. En die oordeelde dat deze beroepsindieners hun gelijk krijgen." Met het woord 'beroepsindieners' geeft Club te kennen dat ze de beslissing maar niet kan begrijpen.

En al zeker niet vanwege de zogeheten redenen. "De Raad en vernietigt de vergunning op basis van een interpretatie van parkeernorm in de Brugse bouwverordening die wij niet delen en omwille van een beweerd onvoldoende motivering van een deel van de bezwarenbehandeling over het milieueffectenrapport."

Vernietiging

Het resultaat blijft echter hetzelfde. Met name dat de Bruggelingen in het stadiondossier nog maar eens het deksel op de neus krijgen. "Club Brugge stelt vast dat na 16 jaar de plannen voor de bouw van een nieuw voetbalstadion opnieuw stoten op een rechterlijke vernietiging." Pijnlijk.

Poll: Vind je het normaal dat het stadiondossier zolang aansleept?

TAGS  I  Club Brugge

zaterdag 1 april 2023

vrijdag 31 maart 2023

donderdag 30 maart 2023