Duizelingwekkende ambitie Anderlecht opeens onthuld: “Zó gaan we België domineren!”

Duizelingwekkende ambitie Anderlecht opeens onthuld: “Zó gaan we België domineren!”
Donderdag 02 februari 2023 - 13:00   I   door Redactie

Anderlecht staat momenteel pas elfde in de competitie. De winterse transfermercato moest voor beterschap zorgen, maar draaide uit op een anticlimax.

Ze trokken op de valreep Islam Slimani aan als vervanger voor Fabio Silva. De Portugees besloot om na een half seizoen de paars-witte deur achter zich dicht te trekken.

De vader van Silva, Jorge, sprak met De Gazet van Antwerpen over het afgelopen half jaar. Daar liet hij onder meer weten hoe de Portugees bij Anderlecht is beland: “Kompany hield van Fabio.”

“We kwamen kijken naar de matchen van Anderlecht — onder meer de bekerfinale — en besloten dat dit het ideale project was”, onthult hij. “Maar dan vertrok Kompany naar Burnley."

Mazzu

“Oké, dat gebeurt in het voetbal en het hield ons niet tegen”, gaat de vader van de spits verder. “Anderlecht was verliefd op Fabio en overtuigde ons met een torenhoge ambitie.”

“Ze zeiden: ‘We gaan een jong en ambitieus elftal creëren dat het Belgische voetbal weer wil domineren. We willen de magie terughalen om de fans titels aan te bieden.’ De club stelde ons gerust dat opvolger Felice Mazzu ook offensieve ideeën had"

Maar van het verzorgde voetbal onder Kompany blijft inmiddels bijna niets meer over. Silva besloot deze winter dan ook om Anderlecht te verlaten. Hij heeft inmiddels al mogen invallen bij zijn nieuwe club, PSV. Dat deed hij met een brede lach, net als zijn vader in de tribune.

Poll: Zal Anderlecht de komende vijf jaar een prijs pakken?

TAGS  I  Anderlecht  I  PSV

woensdag 29 november 2023

dinsdag 28 november 2023

maandag 27 november 2023

zondag 26 november 2023

zaterdag 25 november 2023