‘Kleine ramp: Vrees voor ongeziene sanctie na rode kaarten in Anderlecht-Antwerp’

‘Kleine ramp: Vrees voor ongeziene sanctie na rode kaarten in Anderlecht-Antwerp’
Maandag 30 januari 2023 - 12:00   I   door Redactie

Na Anderlecht-Antwerp werd er meer geschreven over de twee uitgedeelde rode kaarten, dan over het voetbal zelf. Het werd dan ook een bloedeloos gelijkspel in het Lotto Park.

Daags na de wedstrijd stonden de kranten vol met nieuws over de 'verbannen' spelers. Calvin Stengs werd na een slaande beweging richting Diawara naar de kleedkamer gestuurd, Benito Raman volgde enkele minuten later.

De rode kaart van Raman was dom, maar die van Stengs zal zonder twijfel langer bijblijven. De Nederlander moet vrezen voor een bijzonder hoge straf. Het Laatste Nieuws weet dat hij sowieso twee weken aan de kant zal moeten staan.

Maar de strafmaat zou volgens de krant kunnen oplopen tot maar liefst acht (!) speeldagen, een ongeziene sanctie. Dat zou een enorme aderlating zijn voor Antwerp, dat aan het bouwen was op de sterke combinatie Stengs-Vermeeren.

Ramp

Er komen zware weken aan voor de Great Old. Er staan onder meer duels tegen Union, Club Brugge, Genk, Eupen en OHL op het programma. Draaischijf Stengs acht speeldagen moeten missen zou wel degelijk een kleine ramp zijn.

Poll: Hoeveel speeldagen moet Stengs volgens jou geschorst worden?

TAGS  I  Anderlecht  I  Antwerp

maandag 20 maart 2023

zondag 19 maart 2023

zaterdag 18 maart 2023