Mogelijk verontrustende doodsoorzaak Vialli stuurt schokgolf door Italiaans voetbal

Mogelijk verontrustende doodsoorzaak Vialli stuurt schokgolf door Italiaans voetbal
Dinsdag 17 januari 2023 - 16:00   I   door Redactie

Het overlijden van de Italiaanse legende Gianluca Vialli zorgde anderhalve week geleden voor heel wat verdriet. Die nu aan het omslaan is in angst.

De amper 58-jarige Italiaan overleed na een lange en pijnlijke strijd tegen pancreaskanker. Als teammanager van de Italiaanse nationale ploeg was hij bijzonder geliefd en er was natuurlijk zijn verleden als absolute topsspeler bij Sampdoria en Juventus.

Maar vooral aan zijn passage bij Juventus hangt een heel donker kantje. Want toen Juve begin jaren negentig absolute Europese top was en zelfs de beker der landskampioenen (de huidige Champions League, red.) won, was er sprake van doping.

Iets wat Dino Baggio, voormalig international en gewezen ploegmaat van Vialli, bij Tv7 nu ook in de openbaarheid brengt. "We moeten de exacte stoffen onderzoeken die we in die tijd hebben ingenomen. Want doping is er in mijn tijd altijd geweest", jaagt hij een schokgolf door het Italiaanse voetbal.

Bang

"Daarom is het belangrijk dat we weten wat bepaalde supplementen in de loop van de tijd met een lichaam kunnen doen. Ik ben ook bang hoor, het overkomt te veel spelers. Kijk onlangs ook naar Sinisa Mihajlovic."

De Servische spelmaker overleed in december vorig jaar op zijn 53ste aan leukemie en speelde in de jaren negentig ook aan de top van de Serie A bij onder meer Sampdoria en Lazio. "Als we aan Vialli denken, moeten we ook nadenken over deze gevolgen", besloot Baggio.

Poll: Denk je dat het overlijden van Vialli met doping te maken heeft?

TAGS  I  Italië  I  Sampdoria Genoa  I  Juventus  I  Anderlecht

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024