Alderweireld is duidelijk over ruzie De Bruyne én toekomst Duivels: “Zeer moeilijk…”

Alderweireld is duidelijk over ruzie De Bruyne én toekomst Duivels: “Zeer moeilijk…”
Donderdag 15 december 2022 - 15:30   I   door Redactie

Het is op de dag af twee weken geleden dat de Rode Duivels uitgeschakeld werden op het wereldkampioenschap in Qatar. Toby Alderweireld stond als eerste Duivel na de exit de pers te woord.

Daar had hij het onder meer over zijn toekomst bij de Rode Duivels: “Het is zeer moeilijk om afscheid te nemen, want je bent trots op wat je doet, als je je land vertegenwoordigt.”

“Zolang ik fysiek in staat ben om af te leveren wat ik op het WK heb afgeleverd, wil ik doorgaan”, is de verdediger duidelijk. “Ik ben beschikbaar als het nodig is!” Ook de ruzie met De Bruyne op het WK kwam aan bod.

Daar snauwde De Bruyne Alderweireld toe dat hij “zijn bakkes moest houden”. Alderweireld begrijpt die reactie: “Want ik zei ook iets tegen hem. Dat is normaal in het heetst van de strijd. Hij was het niet eens met mij, of andersom - dat maakt niet uit.”

Opgelost

“Al zegt hij de lelijkste dingen; in de kleedkamer was alles weer uitgepraat”, is de Antwerp-sterkhouder duidelijk. "Had ik het anders kunnen doen? Ja, maar het is in het heetst van de strijd en het toont dat we ermee bezig zijn.”

“Het werd groter gemaakt dan het is”, concludeert Alderweireld. “In de groep zelf was er geen probleem - dat zag je ook tegen Kroatië.”

Poll: Zal Alderweireld opgeroepen worden voor het WK van 2026?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Kroatië  I  Canada  I  Marokko  I  Antwerp

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024