Onverwachte, maar absolute toptrainer voorgesteld als nieuwe bondscoach België

Onverwachte, maar absolute toptrainer voorgesteld als nieuwe bondscoach België
Vrijdag 09 december 2022 - 08:30   I   door Redactie

Er is in het Belgische voetbal één gespreksonderwerp dat steeds blijft terugkeren: de zoektocht naar een nieuwe bondscoach.

Ook Villa Sporza kan daar niet aan ontsnappen. En bij zowat elke naam die vrijkomt wordt er een link gelegd naar de Rode Duivels. Dat is ook wat Bob Peeters donderdagavond deed als analist in de studio.

Toen het ontslag van Luis Enrique bij de Spaanse nationale ploeg ter sprake kwam, aarzelde hij geen moment. "Een echte topcoach", aldus Peeters. "Hij zal niet lang zonder werk zitten. En als je dan toch bij de Rode Duivels uitkomt… Toch eens telefoneren.

Mede-analist Youri Mulder toonde zich enthousiast en pikte daar meteen op in. "Als je buitenlandse coach wil - en naar wat ik hier allemaal hoor, zou dat toch het beste zijn - dan is Luis Enrique natuurlijk niet verkeerd."

Upgrade

Het zou natuurlijk een stunt van formaat zijn als de Belgische voetbalbond er zou in slagen om een naam als Luis Enrique aan te trekken. Het zou een serieuze upgrade zijn in vergelijking met Roberto Martinez, die nooit als een échte toptrainer aanschouwd werd door de buitenwereld.

Poll: Denk je dat Luis Enrique haalbaar is als bondscoach?

TAGS  I  Rode Duivels  I  België  I  Spanje

zaterdag 28 januari 2023

vrijdag 27 januari 2023

donderdag 26 januari 2023