Blauw-zwart is er echt niet goed van: Longkanker vastgesteld bij geliefde ex-trainer

Blauw-zwart is er echt niet goed van: Longkanker vastgesteld bij geliefde ex-trainer
Vrijdag 21 oktober 2022 - 13:30   I   door Redactie

Voetbal heet de belangrijkste bijzaak in het leven te zijn. Die zin wordt vaak in één adem gevolgd door 'Gezondheid is de hoofdzaak'.

Dat wordt nu nog eens bewezen. Want vrijdag maakte Christoph Daum bekend dat hij aan longkanker lijdt. De Duitser is in ons land vooral bekend door zijn passage bij Club Brugge, waar hij in 2011-2012 een uitstekende indruk maakte en ook zeer geliefd was.

Daum kwam op zijn Instagram met een persoonlijke boodschap: "Jammer genoeg heb ik me de voorbije maanden uit de openbaarheid moeten terugtrekken nadat er bij een routineonderzoek kanker werd vastgesteld."

"Maar ik ben blij dat de behandeling goed aanslaat. Jullie kennen me: ik ben een vechter en ik ga deze uitdaging met optimisme en alle kracht tegemoet. Bedankt om mijn privésfeer te respecteren zodat ik zo snel mogelijk weer gezond kan worden."

Steun

Om te besluiten met een belangrijke boodschap voor iedereen: "Ik ben zeer blij met jullie positieve berichten en alle steun. Ik kan jullie allemaal aanraden: laat geregeld kankeronderzoeken doen."

In 2011 - vlak voor hij bij Club Brugge aan de slag ging - werd bij Daum al eens huidkanker vastgesteld, maar daar kon hij helemaal van genezen. Hopelijk ook deze keer. Bij blauw-zwart leven ze mee met hun ex-coach.

Poll: Vond jij Daum een goede trainer?

TAGS  I  Club Brugge  I  Bayer Leverkusen  I  Eintracht Frankfurt  I  Bursaspor

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024