Genk verrast met oproep: "We moeten ervoor zorgen dat zij geen kampioen worden"

Genk verrast met oproep:
Vrijdag 21 oktober 2022 - 12:00   I   door Redactie

Het gaat KRC Genk geweldig voor de wind. Na het voorbije rampseizoen is er nu de onverwachte leidersplaats. Maar ook de realiteitszin.

Namelijk dat het geen evidentie zal zijn om die leidersplaats tot op het einde te houden. Daar komen andere clubs meer voor in aanmerking. Met name Club Brugge, over wie vaak gezegd wordt dat de kampioen het Bayern München van België aan het worden is. 

"De realiteit is dat Club Brugge drie keer op rij kampioen geworden is en vier keer op rij Champions League heeft gespeeld, wat wil zeggen dat ze heel veel geld hebben geïncasseerd. Dat is knap", complimenteert voorzitter Peter Croonen in Het Laatste Nieuws.

Wat niet wil zeggen dat hij zich neerlegt bij de heerschappij van blauw-zwart. "Volgens mij is er geen onoverbrugbare kloof. Dat zou ook niet goed zijn voor het Belgisch voetbal. Ik denk dat dit juist een competitie is waar vijf of zes ploegen een gooi naar de titel kunnen doen."

Geen druk

Daarom dat hij een oproep doet aan de rest van de Belgische topclubs. "Het is aan ons, maar ook aan een Union, Anderlecht, Gent, Standard of Antwerp, om ervoor te zorgen dat Club Brugge geen kampioen wordt. Hoewel er bij KRC Genk geen druk is."

Poll: Snap je dat Genk Club geen kampioen wil zien worden?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem  I  Westerlo  I  v24

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024