Straf: 'Club Brugge mag zich opmaken voor kwartfinales van de Champions League'

Straf: 'Club Brugge mag zich opmaken voor kwartfinales van de Champions League'
Donderdag 20 oktober 2022 - 15:00   I   door Redactie

Er zijn nog twee speeldagen te gaan, maar nu al is Club Brugge in de Champions League zeker van de achtste finales. En volgens sommigen mogelijk zelfs al van meer.

Marc Degryse behoort tot die categorie. Nu blauw-zwart door het gelijkspel op Atlético Madrid zich niet alleen gekwalificeerd heeft, maar ook uitzicht heeft om als groepswinnaar te eindigen, ziet de analist de Bruggelingen ook verder doorstoten.

Die redenering volgt uit het feit dat de groepswinnaars reekshoofd zijn en in de achtste finales gekoppeld worden aan een tweede uit de verschillende groepen. En dat biedt inderdaad mogelijkheden om de kwartfinale te halen.

"Als je de pech hebt dat Barcelona tweede eindigt in zijn poule, is het natuurlijk een ander verhaal. Ook tegen een Engelse ploeg als Liverpool of toch nog Chelsea en Tottenham wordt het een stuk moeilijker", aldus Degryse bij VTMFC Porto, die in dezelfde groep als Club zit, kan niet geloot worden.

Kans

"Maar tegen een Leipzig bijvoorbeeld, zo’n ploeg kunnen ze dít seizoen wel aan. En ook tegen andere ploegen die als tweede eindigen, hebben ze zeker kans." Wij maakten even de oefening en stelden de mogelijke tegenstanders samen op basis van de huidige standen.

Groepswinnaars (reekshoofden):

Napoli, Club Brugge, Bayern München, Tottenham, Chelsea, Real Madrid, Manchester City, PSG

Nummers twee (niet-reekshoofden):

Liverpool, FC Porto, Inter, Marseille, Red Bull Salzburg, Red Bull Leipzig, Borussia Dortmund, Benfica

Poll: Denk jij dat Club kan doorstoten naar de kwartfinales?

TAGS  I  Club Brugge  I  Bayer Leverkusen  I  FC Porto  I  Atlético Madrid

woensdag 22 mei 2024

dinsdag 21 mei 2024

maandag 20 mei 2024

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024