Club Brugge haalt zeer zwaar uit en blaast zo alle andere Belgische topclubs weg

Club Brugge haalt zeer zwaar uit en blaast zo alle andere Belgische topclubs weg
Dinsdag 18 oktober 2022 - 11:00   I   door Redactie

Of het nu Champions League of Jupiler Pro League is, Club Brugge lijkt onklopbaar. En dat lijkt niet meteen te gaan veranderen.

Vooral niet omdat die sportieve prestaties blauw-zwart bakken vol geld opleveren. In de Jupiler League leiden die prestaties immers naar de titel en daardoor kunnen de Bruggelingen dan weer schitteren op het Europese kampioenenbal.

En dat levert zoals geweten miljoenen op. Zo wist Club Brugge sinds het onstaan van de Champions League in zijn huidige vorm maar liefst 202,55 miljoen euro binnen te rijven. En daarmee wordt de rest van de Belgische topclubs weggeblazen.

Het Nieuwsblad maakte immers de rekening van alle clubs die al uitkwamen in de Champions League en die hinken in vergelijking met Club Brugge zwaar achterop. Dat komt natuurlijk omdat er door de jaren heen steeds meer te rapen valt.

Opbrengsten Champions League:

1 Club Brugge  202,55 miljoen euro (6 deelnames)
2 Anderlecht  108,38 miljoen euro (12 deelnames)
3 KRC Genk  42,4 miljoen (3 deelnames)
4 AA Gent  27,94 miljoen (1 deelname)
5 Standard  11,4 miljoen (1 deelname)
6 Lierse  1,8 miljoen (1 deel­name)

Poll: Denk je dat er ooit nog iemand Club Brugge zal voorbijsteken?

TAGS  I  Lierse  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem  I  Westerlo  I  v24

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024