Kevin De Bruyne de mist in met Man City: Afgekeurde goal, gemiste penalty en rood

Dinsdag 11 oktober 2022 - 20:43   I   door Redactie

Het was voor de voetballiefhebbers dinsdagavond uitkijken naar FC Kopenhagen-Manchester City. Om Kevin De Bruyne en co. opnieuw te zien swingen.

FC Kopenhagen-Manchester City 0-0

Maar daar kwam niets van in huis. De Bruyne startte in tegenstelling tot de heenmatch wel in de basis, maar voor hem en zijn ploegmaats liep in de eerste helft zowat alles mis wat mis kon lopen.

De VAR keurde een prachtige goal van Rodri af voor voorafgaand handspel, Mahrez zag zijn penalty gestopt en ex-Anderlecht-ster Sergio Gomez kreeg rood voor een noodgreep. Uiteindelijk bleef het 0-0. De eerste keer sinds april, daarna volgden 23 matchen op rij met minstens één goal.

De Bruyne zat na rust een paar keer dicht bij een doelpunt, maar werd in minuut 77 vervangen met het oog op Liverpool zondag. Haaland bleef zelfs een hele match op de bank. Geen zege dus, maar met het puntje is City wel zeker van kwalificatie. Sevilla speelde 1-1 in Dortmund.