Club Brugge en Anderlecht en co. moeten slikken: "Plots miljoenen teruggevorderd"

Club Brugge en Anderlecht en co. moeten slikken:
Donderdag 29 september 2022 - 11:30   I   door Redactie

Het Belgische voetbal heeft de voorbije jaren wel klappen gekregen. Vooral op financieel vlak. En nu is het opnieuw van dat.

Het Nieuwsblad weet immers dat de Belgische profclubs naast de stijgende kosten en dalende inkomsten nu de rekening gepresenteerd krijgen voor het door corona vroegtijdig stopgezette seizoen 2019-2020.

In totaal werden in die jaargang maar liefst een vierde van de wedstrijden geannuleerd, waarop de toenmalige tv-rechtenhouders Proximus, Telenet en Voo naar het Belgisch Centrum voor Arbitrage en Mediatie stapten.

De krant weet nu dat de tv-rechtenhouders gelijk gekregen hebben, waardoor Club Brugge en Anderlecht en co. meer dan twintig miljoen euro aan tv-geld moeten terugstorten. "Een bittere pil, die sommige clubs nog dieper in het rood kan duwen", klinkt het.

Poll: Vind je het terecht dat de tv-rechtenhouders die som terugvorderen?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem  I  Westerlo  I  v24

zaterdag 26 november 2022

vrijdag 25 november 2022

donderdag 24 november 2022