‘Belgische topclubs zijn radeloos: Dramatisch probleem in de Jupiler Pro League’

‘Belgische topclubs zijn radeloos: Dramatisch probleem in de Jupiler Pro League’
Woensdag 28 september 2022 - 12:00   I   door Redactie

De Jupiler Pro League is intussen negen speeldagen ver. Deze week wordt de competitie hervat na even stil te liggen tijdens de interlandperiode.

Tijdens die interlandbreak werden er enkele verrassende vaststellingen gedaan. Zo zitten er in vergelijking met de periode voor corona bijna 20 procent minder toeschouwers in de tribunes in de Jupiler Pro League. Dat valt volgens de Gazet van Antwerpen aan verschillende zaken te wijten.

“De competitie begon dit jaar vroeger dan ooit en vele mensen zaten met het uitstekende weer nog in de vakantiestemming. Maar in 2019-2020 was dat goede weer ook het geval en begon de competitie pas een week later”, opent de krant. Maar waarom komen er dan steeds minder mensen naar het stadion?

“Een andere reden is de kalender, waarbij de negen wedstrijden zo veel mogelijk gespreid zijn", gaat de krant verder. Abonnees weten ook pas enkele weken op voorhand wanneer hun club zal spelen. “Sinds het tv-contract met Eleven Sports liggen de vaste momenten op zaterdagavond en zondagmiddag achter ons”, concluderen ze bij de Gazet van Antwerpen.

Topclubs

Voor enkele topclubs zijn de cijfers bijna dramatisch. Anderlecht verliest maar liefst 24,3 procent van zijn toeschouwers tegenover het seizoen 19/20. KRC Genk en AA Gent tellen dan weer een verlies van ongeveer 23%.

Ook landskampioen Club Brugge blijft niet gespaard: ze zien 12,9% minder fans in het stadion raken. Van de topclubs beperkt enkel de JPL-leider — Antwerp — het verlies met 3,3%.

Poll: Heb jij dit seizoen al in de tribune gezeten om je favoriete club aan te moedigen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  KRC Genk  I  AA Gent  I  v24

zaterdag 26 november 2022

vrijdag 25 november 2022

donderdag 24 november 2022