Gemiste toptransfer: Club en Vincent Mannaert kunnen zich wel voor de kop slaan

Gemiste toptransfer: Club en Vincent Mannaert kunnen zich wel voor de kop slaan
Woensdag 21 september 2022 - 15:00   I   door Redactie

Club Brugge wist deze zomer heel wat spraakmakende transfer af te ronden. De landskampioen trok onder meer Roman Yaremchuk aan voor een absoluut recordbedrag van 16 miljoen euro.

Maar ook vorige zomer hadden ze ei zo na een absolute klepper aangetrokken. Manchester United-sterkhouder Tyrell Malacia stond namelijk dicht bij een overstap naar Club Brugge, al speelde hij toen nog bij Feyenoord.

Opvallend is vooral dat Malacia zelf graag naar Club wilde komen: “Toen kon en wilde ik naar Club Brugge. Dat ging niet door en daar heb ik me bij neergelegd.” Vooral het verschil tussen het gewenste en het geboden transferbedrag strooide roet in het eten.

De Nederlander voetbalde nog een volledig seizoen bij Feyenoord, waarmee hij de finale van de Conference League bereikte. Zijn goede prestaties leverde hem een transfer naar Manchester United op, waar hij aan het uitgroeien is tot vaste waarde.

Transfer

Het niet aantrekken van Malacia moet toch als een gemiste kans beschouwd worden voor Club Brugge. De landskampioen bood vorige zomer 7 miljoen euro voor de vleugelspeler, maar Feyenoord wilde minstens 12 miljoen euro ontvangen.

Dat is toch een bedrag dat de blauw-zwarte kampioen de laatste jaren kan neertellen. Deze zomer betaalden Ten Hag en zijn troepen bij Manchester United 15 miljoen euro voor Malacia. Deze zomer spendeerde Mannaert en Club nog 6 miljoen euro aan Bjorn Meijer, een andere Nederlandse vleugelverdediger.

Poll: Vind jij dit een gemiste kans voor Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I  Feyenoord  I  Manchester United

maandag 3 oktober 2022

zondag 2 oktober 2022

zaterdag 1 oktober 2022

vrijdag 30 september 2022