Rode Duivel Jan Vertonghen verbaast Anderlecht-supporters: “Zó nipt was het!”

Rode Duivel Jan Vertonghen verbaast Anderlecht-supporters: “Zó nipt was het!”
Woensdag 21 september 2022 - 08:30   I   door Redactie

Jan Vertonghen ruilde deze zomer in extremis Benfica in voor Anderlecht. De Rode Duivel staat volledig achter zijn beslissing, al was die zeker niet makkelijk om te maken.

“Tot 31 augustus was het duidelijk voor me, ik zou bij Benfica blijven”, opent Jan Vertonghen zijn interview bij Het Laatste Nieuws met een duidelijk statement. “Toen mijn makelaar belde met de aanbieding van Anderlecht zei ik meteen: ‘Neen’. Maar iets later had ik een gesprek met mijn coach, waarin duidelijk werd dat het voorbij was bij Benfica”, aldus Vertonghen.

Een geëmotioneerde Vertonghen stelt bij de krant dat het een shock was: “En dat is het nog steeds.” Anderlecht zette enorm veel druk door de transferdeadline: “Hoe kon ik nu zo snel beslissen? Ik heb bij manier van spreken een munt opgegooid en gezegd dat ik het zou doen”, verrast de Rode Duivel. Voor hetzelfde geld hadden de paars-witte fans Vertonghen dus nooit in het Lotto Park aan het werk gezien.

Nu is Vertonghen wel gelukkig bij zijn nieuwe club: “Ik zit nu bij een jonge, toffe, enthousiaste groep. Niet ergens waar ik niet meer gewild was”, vertelt een tevreden Rode Duivel. Vertonghen zal hoogstwaarschijnlijk in de komende twee interlands aan de aftrap staan bij de Duivels. Daarna moet de verdediger zijn nieuwe club weer bij de hand nemen en naar een play-off 1 ticket loodsen.

Poll: Zal Anderlecht met Vertonghen play-off 1 halen?

TAGS  I  Benfica  I  Anderlecht  I  Jan Vertonghen  I  v24

woensdag 29 november 2023

dinsdag 28 november 2023

maandag 27 november 2023

zondag 26 november 2023