OFFICIEEL: Ex-Gent en Genk-coach Jess Thorup keert mogelijk terug naar België

OFFICIEEL: Ex-Gent en Genk-coach Jess Thorup keert mogelijk terug naar België
Dinsdag 20 september 2022 - 17:00   I   door Redactie

Er zijn zo van die namen die steeds blijven terugkeren in het Belgisch voetbal. Dat geldt zowel voor voetballers als voor trainers.

Jess Thorup is zo iemand. De Deense coach had zowel KRC Genk als AA Gent onder zijn hoede. In de Ghelamco Arena werd hij (te vroeg) ontslagen, in Limburg stapte hij zelf op voor een uitdaging die hij niet kon laten liggen: aan de slag gaan bij FC Kopenhagen in zijn vaderland.

Maar aan dat avontuur is nu een einde gekomen. Thorup werd aan de deur gezet na een seizoensbegin met zes nederlagen in de eerste tien competitieduels, de slechtste competitiestart ooit. In de Champions League was er ook slechts een één op zes.

De vraag is waar hij hierna aan de slag zal gaan, maar de kans is bijzonder groot dat dat opnieuw in België zal zijn. Want de trainer heeft een voorliefde voor ons land. "Ik kon me niet meer wensen dan wat ik in die twee jaar in België ervaren heb", zei hij eind 2020 nog.

Derde keer

"Ik hoop dat er ooit een derde keer komt", voegde Thorup er ook nog aan toe. Ik heb nu een langdurig contract, maar in voetbal weet je nooit". Als er straks nog meer ontslagen volgen bij de Belgische clubs zou het dus wel eens snel kunnen gaan.

Poll: Vind je Thorup een goede trainer?

TAGS  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  AA Gent  I  FC Kopenhagen  I  Antwerp

vrijdag 22 september 2023

donderdag 21 september 2023

woensdag 20 september 2023

dinsdag 19 september 2023