Jackpot voor Club: Dankzij déze enorme opsteker zullen de miljoenen binnenrollen

Jackpot voor Club: Dankzij déze enorme opsteker zullen de miljoenen binnenrollen
Woensdag 14 september 2022 - 16:00   I   door Redactie

Dat Club Brugge dinsdagavond met 0-4 is gaan winnen op het veld van Porto weet u inmiddels wel. Wat de gevolgen van die overwinning zijn weet u weliswaar allicht nog niet.

Op sportief vlak betekent deze overwinning natuurlijk enorm veel voor de landskampioen. Club Brugge komt namelijk alleen aan de leiding van zijn poule. Met twee overwinningen behalen ze 6 op 6 en dat is volgens Het Laatste Nieuws in 89% van de gevallen een garantie op het halen van de volgende ronde.

Maar zelf als dat zou mislopen voor Club, hoeft dat geen drama te zijn. Het is namelijk nog maar één keer voorgevallen dat een club die 6 op 6 pakt, toch als laatste in de groep eindigt. Van de 140 clubs die met twee overwinningen aan de Champions League begonnen, werd enkel Shaktar Donetsk in 2017 nog laatste in hun groep.

Maar ook financieel is deze overwinning een enorme opsteker voor de landskampioen. Het startgeld, gecombineerd met een bonus naargelang de landscoefficiënt én de zes verworven punten levert Club nu al bijna 27 miljoen euro op. Mocht Club doorstoten naar de volgende ronde dan komt daar nog eens 9,6 miljoen euro bij.

Totaal

Opgeteld zou dat voor een bonus van 36,5 miljoen euro zorgen. Maar als u dacht dat dat al veel was, dan vergeet u het televisiegeld én de opbrengsten van de vier thuismatchen. Volgens HLN zou de combinatie van al die bedragen neerkomen op 50 miljoen euro. Om dat in perspectief te plaatsen: dat is 18 miljoen euro meer dan wat ze voor De Ketelaere ontvangen hebben.

Poll: Denk jij dat Club Brugge zal doorstoten naar de volgende Champions League-ronde?

TAGS  I  Club Brugge  I  Porto  I  Atlético Madrid  I  Bayer Leverkusen

woensdag 29 november 2023

dinsdag 28 november 2023

maandag 27 november 2023

zondag 26 november 2023