Club houdt de drie punten op Jan Breydel dankzij verrassende doelpuntenmaker

Woensdag 07 september 2022 - 22:50   I   door Redactie

Club Brugge keek woensdagavond in de ogen van Bayer Leverkusen in hun eerste wedstrijd van de nieuwe Champions League-campagne. In eigen huis hoopte de landskampioen de drie punten thuis te houden.

Club Brugge-Bayer Leverkusen 1-0

Na een korte studieronde was het Bayer Leverkusen dat de eerste twee kansen wist te versieren, maar Mignolet stond even vaak pal. Het was Abakar Sylla die net voor de rust een corner van Skov Olsen in doel kopte, al kreeg hij wel wat hulp van een flaterende Leverkusen-doelman. Ruststand: 1-0.

In de tweede helft waren de eerste kansen weer voor Leverkusen, maar tot de zestigste minuut kwam Club nooit echt in gevaar. Na een dik uur spelen moest Ferran Jutgla plaatsmaken voor recordtransfer Roman Yaremchuk. Club bleef bijzonder goed verdedigen en loerde vooral op de counter.

Maar met één doelpunt verschil weet je dat het spannend zal worden. Hudson-Odoi krulde van ver buiten de zestien een bal voor het Brugse doel. Een ploegmaat raakte de bal nog net aan en die verdween achter Mignolet in de netten. Gelukkig voor Club maakte de VAR een interventie wegens buitenspel.

Het slot

Leverkusen voetbalde bevrijder en Mignolet mocht nogmaals van geluk spreken dat Schick — die de bal met een omhaal in doel werkte — buitenspel stond. Club slaagde er naarmate de wedstrijd op zijn einde liep minder in om de bal in de ploeg te houden.

Leverkusen dreigde nog een aantal keer, maar een doelpunt viel er niet meer. Dat was vooral te danken aan Simon Mignolet, die opnieuw een enorm sterke match speelde.