Marc Degryse fileert Club Brugge in de Champions League: “De omgekeerde wereld”

Marc Degryse fileert Club Brugge in de Champions League: “De omgekeerde wereld”
Maandag 05 september 2022 - 18:00   I   door Redactie

Iedere week krijgt Marc Degryse de kans om bij Het Laatste Nieuws zijn zegje te doen over een zelfgekozen thema uit de Belgische voetbalwereld. Maandag koos hij ervoor om vooruit te blikken op de Europese campagnes van de Belgische teams.

Openen doet hij logischerwijs met Club Brugge: “Mensen zijn geneigd om te zeggen dat Club in een haalbare groep terechtgekomen is.” Maar daar gaat Degryse - die de tijd genomen heeft om de laatste vijf campagnes van de landskampioen in de Champions League te analyseren - niet met akkoord.

In die analyse maakte hij een opvallende ontdekking: “In die vijf seizoen kon Club thuis één keer te winnen, tegen Zenit Sint-Petersburg. Op Jan Breydel wisten ze in de afgelopen vijf edities gecombineerd 8 van de 45 punten binnen te halen.” Dat heeft volgens Degryse ook mentaal gevolgen.

“De tegenstanders komen naar Brugge met de gedacht: 'Dit is het zwakke broertje. Hier moeten we iets rapen.' Net daarom dient Club Europees een thuisreputatie op te bouwen”, aldus Degryse, “Want dat het buitenshuis vijf punten meer wist te sprokkelen, is eigenlijk de omgekeerde wereld.”

Sterker

“Club is in elk geval meer dan ooit gewapend”, vervolgt de analist. “Dat dankzij de ervaringen van de voorbije jaren, maar er is individueel ook een pak kwaliteit bijgekomen”, merkt Degryse op. De analist heeft nog een duidelijke boodschap voor de landskampioen: “Club moet winnen woensdag, wil het overwinteren in Europa.”

Poll: Denk jij dat Club Brugge Europees zal overwinteren?

TAGS  I  Club Brugge  I  Bayern Leverkusen

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024