Witsel: "Dat heeft me verrast in de Chinese competitie"

Witsel:
Dinsdag 21 maart 2017 - 18:15   I  

Vooralsnog is Axel Witsel, ondanks de transfer naar China, nog altijd Rode Duivel. Onder Roberto Martinez lijkt hij ook nog te kunnen rekenen op een basisplaats. Witsel zelf vindt dat normaal. Hij was verrast door het fysieke niveau.

"Ik was verrast door het fysieke niveau in de Chinese competitie", aldus Witsel na afloop van training vandaag. "De agressiviteit ligt er echt heel hoog, met veel fysieke contacten. Dat is over het algemeen zo, ik word er niet geviseerd omdat ik een van de vedetten ben. Tactisch gezien is het niet de sterkste competitie, veel ploegen laten wel veel ruimte tussen de linies."

Witsel speelt bij Tianjin Quanjian onder ex-wereldkampioen Fabio Cannavaro. Hij speelt er in een iets aanvallendere rol dan bij de Rode Duivels. "Het is een privilege om met een coach als Fabio Cannavaro te kunnen werken. Hij heeft me haarfijn uitgelegd wat hij van me verwacht in die positie. Bij de Rode Duivels voel ik me echter goed als verdedigende middenvelder. Wat ons team betreft, denk ik dat het een aanpassingsjaar zal worden, pas vanaf volgend seizoen kunnen we voor de prijzen gaan."

TAGS  I  axel witsel

zondag 25 september 2022

zaterdag 24 september 2022

vrijdag 23 september 2022

donderdag 22 september 2022