'Híj wordt de recordaankoop van tijdperk Vandenhaute en Verbeke': "Een investering"

'Híj wordt de recordaankoop van tijdperk Vandenhaute en Verbeke':
Vrijdag 19 augustus 2022 - 12:00   I   door Redactie

Het tij is helemaal gekeerd bij Anderlecht. Was er bij het begin van de transferperiode nog sprake van terughoudendheid, dan is er nu opeens veel meer mogelijk.

En dat heeft natuurlijk alles te maken met de verkoop van Sergio Gomez aan Manchester City, een transfer die paars-wit zeker vijftien miljoen oplevert en met bonussen zelfs tot twintig miljoen euro kan oplopen.

Laat dat nu net de prijs zijn die Bayern München in gedachten had voor Joshua Zirkzee, iets tussen tien en twintig miljoen. Al stelt Het Laatste Nieuws dat de Duitse kampioen, met het einde van de transferperiode in zicht, water bij de wijn zal moeten doen.

"Zelfs als Bayern zijn initiële vraagprijs de komende dagen (en weken) laat zakken, wordt Zirkzee de recordaankoop van het tijdperk Vandenhaute en Verbeke", schrijft de krant. "De eventuele aankoop van Zirkzee kan in die optiek gezien worden als een investering."

Potentieel

De redenering is: "Als de Nederlander zijn grote potentieel verder ontwikkelt bij paars-wit, is hij binnen afzienbare tijd veel meer waard, zo luidt de redenering op Neerpede. Wat hen sterkt in die overtuiging: vorig seizoen steeg Zirkzees marktwaarde al van acht naar elf miljoen."

Poll: Vind je dat Anderlecht die 'investering' moet aangaan?

TAGS  I  Anderlecht  I  Bayern München

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024